“Zdrava kava s doktorima” Ludbreg 12.10.2022.

Ludbreg je bio šesti grad u kojem je, u sklopu EU projekta Udruge Nismo same “Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama”, jučer održana inicijativa „zdrava kava s doktorima“.

U restoranu Črn-Bel okupio se do sad najveći broj sudionika – njih 76 – među kojima su bile članice udruga s područja Ludbrega, Varaždina i Koprivnice, kojima zahvaljujemo na dolasku i podršci.

Inicijativu „zdrave kave s doktorima“ u Ludbregu vodila je Zrinka Rendić-Miočević dr. med. spec. onkologije i radioterapije na Klinici za tumore kliničkog bolničkog centra Sestre Milosrdnice u Zagrebu. Uz nju, na pitanja su odgovarali prim. Hussein Saghir, dr.med., spec. radiologije, Županijska bolnica Čakovec, Irena Stipešević-Rakamarić, dr. med., spec. javnog zdravstva, voditeljica Odjela za promicanje zdravlja, preventivne programe i zdravstvenu statistiku Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije i Karmen Kokot, dipl. ing., univ. spec. nutricionizma.

Temeljni cilj inicijative je prevencija i promocija zdravlja i važnosti vođenja brige o zdravlju, bolje upoznavanje s problemima s kojima se u pojedinim sredinama suočavaju građani, posebice onkološki pacijenti i članovi njihovih obitelji, ali i uspostavljanje bolje komunikacije na relaciji liječnik-pacijent.

hdr

Naša udruga:

provodi edukaciju preventivnog programa raka dojke
pomaže ženama u bržoj rehabilitaciji nakon operacije
pruža psihološku pomoć operiranim ženama
održava redovite sastanke članica Udruge svaki zadnji ponedjeljak u mjesecu u 17 sati u prostorijama udruge

Mammae klub Varaždin

Tel: 042/206-900
Fax: 042/206-901
Mob: 099/206-9000
Mail: mammae.klub.varazdin@ vz.t-com.hr

Izradio Orbis.hr