Javna tribina 25.3.2022.

Uoči Dana narcisa, u Županijskoj palači je u petak održana tribina pod nazivom „Sveobuhvatni pristup prevenciji, liječenju i rehabilitaciji od raka dojke“.
Na tribini se okupio niz stručnjaka s ciljem da zajedno razmotre kako unaprijediti sustav prevencije, liječenja i rehabilitacije  oboljelih od raka dojke. Organizatori su bili Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije i Liga za borbu protiv raka Varaždinske županije, a s partnerima Udrugom žena operiranih na dojku – Mammae klub Varaždin, Savjetom za zdravlje Varaždinske županije i Općom bolnicom Varaždin.

Osvrt na provedbu Nacionalnog preventivnog programa „MAMMA“ u Hrvatskoj i Varaždinskoj županiji iznijele su nacionalna koordinatorica ovog programa dr. med. Andrea Šupe-Parun, spec. javnog zdravstva, te županijska koordinatorica mr. Irena Stipešević Rakamarić, spec. javnog zdravstva, iz Županijskog zavoda za javno zdravstvo. O dijagnostici raka dojke BIRADS klasifikacijom govorile su dr. med. Sandra Kozlović Radiković, spec. patologije, i dr. med. Doroteja Bosilj, spec. medicinske radiologije – subspec. iz ultrazvučne dijagnostike. Kirurzi iz Opće bolnice Varaždin, subspecijalisti plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije dr. med. Danijela Gadže i dr. med. Donat Grgurović govorili su o kirurškom liječenju raka dojke, dok je Marija Hrašćanec, predsjednica udruge Mammae klub Varaždin, govorila o rehabilitacijskim programima te udruge.

Uz njih, u panel raspravi sudjelovale su i dr. med. Sandra Purković Banek, specijalist radiolog i subspecijalist ultrasoničar iz Opće bolnice Varaždin i Lige za borbu protiv raka Varaždinske županije te predsjednica Savjeta za zdravlje Varaždinske županije prim. dr. sc. Spomenka Kiđemet-Piskač.
Svim sudionicima pozdrave i zahvalu na odazivu uputile su pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić, kao i prim. Kiđemet-Piskač.

Naša udruga:

provodi edukaciju preventivnog programa raka dojke
pomaže ženama u bržoj rehabilitaciji nakon operacije
pruža psihološku pomoć operiranim ženama
održava redovite sastanke članica Udruge svaki zadnji ponedjeljak u mjesecu u 17 sati u prostorijama udruge

Mammae klub Varaždin

Tel: 042/206-900
Fax: 042/206-901
Mob: 099/206-9000
Mail: mammae.klub.varazdin@ vz.t-com.hr

Izradio Orbis.hr