Članice Mammae kluba Varaždin s buketima narcisa posjetile žene oboljele od raka dojke 19.3.2019.

Članice Udruge žena operiranih na dojku Mammae klub Varaždin danas su posjetile novooboljele žene u Dnevnoj bolnici Onkološkog odjela Opće bolnice Varaždin. Predsjednica Mammae kluba Varaždina Marija Hrašćanec podsjetila je da cvijet narcisa u proljeće najavljuje buđenje novog života, stoga i predstavlja simbol rađanja novog života oboljelih žena.

– Želimo pokazati da se s tom bolešću može živjeti, a s napretkom medicine, s novim lijekovima, liječenjem stručnih onkologa, garantira se ne samo nastavka života nego i nastavak kvalitetnijeg života – rekla je Hrašćanec te dodala da je trenutak kada se dozna dijagnoza ženama jedan od najtežih trenutaka u životu, ali da se strpljivošću dolazi do trenutka kada će se primiti zadnja terapija.

Podsjetila je da Mammae klub pruža potporu ženama oboljelima od raka dojke, a čine to žene koje su se i same borile s ovom bolešću, kao i one educirane za pružanje psihološke pomoći.

U posjetu ženama oboljelim od raka dojke bio je i predsjednik varaždinskog Gradskog vijeća Damir Habijan, koji je s njima podijelio osobno iskustvo.

– Naime, i moja majka je oboljela od raka dojke. Prošao sam s njom kroz ono o čemu je pričala predsjednica udruge. Ne mogu reći da znam što vi prolazite jer to je osobna stvar, ali svjestan sam teškoća i s čim se sve suočavate. Naravno da je potpora obitelji, prijatelja i svih koji su vam bliski od velike važnosti. Medicina ide naprijed, ali lijek koji nije produkt medicine je ljubav, sinergija obiteljske snage i potpore. To medicina ne može stvoriti i to ovisi samo o nama, vašim bližnjima koji su uz vas. Želim vam poručiti da se borite, da budete hrabre, da vjerujete. Pobijediti se može pozitivnim stavom – poručio je Habijan ženama oboljelim od raka dojke.

Zamjenik ravnatelja Opće bolnice Varaždin Damir Poljak, mag.soc.geront., zahvalio je ženama iz udruge koje prenose neprocjenjivo iskustvo na novooboljele i daju nadu da će bolest promijeniti prioritete u životu i da će prave vrijednosti u životu doći u prvi plan.

– Dan narcisa je samo jedan dan, a vi i vaše obitelji s bolešću živite kroz cijeli život. Maligna bolest je danas kronična bolest s kojom živimo i moramo joj se prilagoditi. Udruga kontinuirano podiže kvalitetu ne samo zdravstvenog nego i društvenog i emocionalnog života. Na tome im zahvaljujem, kao i kolegama zdravstvenim radnicima koji s vama prolaze kroz ovu bolest – kazao je Poljak.

Ujedno je upućen je poziv građanima da se u subotu od 10 do 13 sati na Franjevačkom trgu i Trgu slobode odazovu jubilarnoj, 20. akciji Mammae kluba Varaždin “Dan narcisa”, čiji je cilj senzibiliziranje javnosti na probleme vezane uz karcinom dojke.

Naša udruga:

provodi edukaciju preventivnog programa raka dojke
pomaže ženama u bržoj rehabilitaciji nakon operacije
pruža psihološku pomoć operiranim ženama
održava redovite sastanke članica Udruge svaki zadnji ponedjeljak u mjesecu u 17 sati u prostorijama udruge

Mammae klub Varaždin

Tel: 042/206-900
Fax: 042/206-901
Mob: 099/206-9000
Mail: mammae.klub.varazdin@ vz.t-com.hr

Izradio Orbis.hr