24. Dan narcisa, subota, 25.3.2023.

Kiši uprkos, podjelom narcisa obilježili smo još jedan Dan narcisa kojim se podiže svijest u borbi protiv raka dojke.  

U našoj organizaciji te uz podršku Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije kisnuli smo na Franjevačkom trgu u Varaždinu, Trgu slobode, Shopping centru Supernova, Lepoglavi i Maruševcu, u suorganizaciji s Klubom žena Maruša.

Uz naše članice, u akciji su svojim radom sudjelovali naši najmlađi volonteri učenici Medicinske škole Varaždin i Maruševec, kao i njihove nastavnice. Posebnu zahvalu upućujemo njima te nastavnicama Ivi Delonga Habek i Patriciji Jakopović koje su uoči i nakon Dana narcisa održavale predavanja po srednjim školama Varaždinske županije.

Mr.sc. Irena Stipešević Rakamarić, dr.med. iz Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije je iznijela podatak da godišnje oboli 98 žena od ca dojke.

Podršku akciji dali su župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj, njegov zamjenik Miroslav Marković, saborski zastupnici Siniša Jenkač, Nadica Dreven Budinski i Damir Habijan, Ljubica Božić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje, gradonačelnik Lepoglave, dipl.ing. Marijan Škvarić, Lions Klub Varaždin, ali i mnogi naši sugrađani. Hvala im svima.

Naša poruka je jasna: RAK DOJKE JE IZLJEČIV AKO SE NA VRIJEME OTKRIJE. ŽENE, OBRATITE PAŽNJU NA ZDRAVLJE SVOJIH DOJKI. ODAZOVITE SE NA PREVENTIVNE MAMOGRAFSKE PREGLEDE.

Zahvaljujemo svim školama Varaždinske županije i Grada Varaždina na doniranim narcisama, cvjećarnicama Iris i Diva iz Varaždina, Lotos iz Vidovca i Orhideja iz Sračinca, gospođi Ireni Leskovar i Lions Klubu Varaždin. Zahvaljujemo Shopping parku Supernova na dozvoli korištenja njihovog prostora, kao i trgovini Jysk na logističkoj podršci. Također Gradskoj tržnici Varaždin na štandovima te Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti Grada Varaždina na dozvoli za korištenje javne površine.

I naravno, hvala svim našim članicama na izuzetnom zalaganju, trudu i volji.

Kako je bilo, pogledajte u galeriji slika.

http://www.vtv.hr/vijesti/item/12906-u-varazdinu-obiljezen-dan-narcisa

https://www.varazdinske-vijesti.hr/drustvo/foto-podjelom-narcisa-obiljezen-dan-kojim-se-podize-svijest-u-borbi-protiv-raka-dojke-mnogi-podrzali-akciju-68733

https://varazdin.hr/novosti/podjelom-narcisa-borbu-protiv-raka-dojke-10325/

Naša udruga:

provodi edukaciju preventivnog programa raka dojke
pomaže ženama u bržoj rehabilitaciji nakon operacije
pruža psihološku pomoć operiranim ženama
održava redovite sastanke članica Udruge svaki zadnji ponedjeljak u mjesecu u 17 sati u prostorijama udruge

Mammae klub Varaždin

Tel: 042/206-900
Fax: 042/206-901
Mob: 099/206-9000
Mail: mammae.klub.varazdin@ vz.t-com.hr

Izradio Orbis.hr